De beste Refurbished laptops voor studenten 2023 – 2024

De beste Refurbished laptops voor studenten 2023 – 2024

Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat we de beste Refurbished Laptops voor studenten blog hebben gepubliceerd. Daarom is het hoog tijd voor een update, want er is veel verandert in de tussentijd!

Wat is er verandert in de tussentijd?

In de afgelopen twee jaar hebben we een turbulente computermarkt gezien. Tijdens de coronapandemie zijn de prijzen van alle computers door het dak gegaan, doordat iedereen in een korte tijd thuis moest gaan werken. De vraag was ontzettend groot en was niet 1 op 1 bij te houden door de markt. Zowel voor de nieuwe markt als Refurbished markt was er sprake van een schaarste, waardoor prijzen werden opgedreven door leveranciers en (r)etaillers. Na alle lockdowns zijn alle maatregelen weer van tafel gegaan en draait de maatschappij zoals van oudsher. Velen van ons zijn snakkend naar menselijke interactie als een tornado terug gegaan naar werken op locatie vanuit kantoor of hybride aantal dagen thuis en op kantoor. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar computers door de tijd heen ontzettend is gezakt en er een flinke prijscorrectie in de zomer van 2022 heeft plaats gevonden. Dit was uiteindelijk goed nieuws voor de consument die op zoek was naar een betaalbare laptop.

In de tussentijd heeft Microsoft ® een nieuw besturingssysteem gelanceerd genaamd Windows 11. Met dit nieuwe besturingssysteem heeft Microsoft een aantal strengere eisen gesteld aan de hardware van computers, waaronder de beveiliging, boot methode en generatie processor die ze ondersteunen. Lees meer over de eisen van Windows 11 in onze blog. Hierdoor zijn een hoop oudere type laptops die erg duur waren tijdens de coronapandemie niet meer relevant geworden. In de praktijk kan men met een workaround de eisen van Windows 11 passeren, maar we merken dat veel consumenten de voorkeur geven aan computer die aan de eisen voldoet. Hierdoor zijn de prijzen van Refurbished laptops nog eens wat meer naar beneden gezakt het afgelopen jaar, wat mede mogelijk heeft gemaakt dat laptops met een 8e generatie en hogere Intel ® processor erg betaalbaar zijn geworden. En hier profiteer jij als consument van J.

Ten einde is AMD met een aantal nieuwere processoren de afgelopen jaren uit gekomen, die wat betreft prestaties en prijs concurreren met Intel. Hierdoor is AMD weer erg relevant geworden in de processor markt voor Refurbished laptops. We zien steeds vaker een instroom van Refurbished laptops met degelijke AMD processoren die zéér interessant kunnen zijn voor studenten op zoek naar een goede deal voor het nieuwe schooljaar.

Al met al zien we dat de consument de vruchten plukt van de ontwikkelingen in de computermarkt de afgelopen twee jaar. Hierdoor kan je als student een degelijke laptop met mooie specificaties aanschaffen voor een fractie van de nieuwprijs. En uiteraard ben je daarvoor bij Gobytes bij de ideale plek.

Geen tijd om de blog door te spitten? Check direct welke Refurbished laptop bij jou wensen past met de Laptop keuzegids

 

 

Waar kan je op letten bij aanschaf van een Refurbished laptop?

We kunnen begrijpen dat je als doodgewone student door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet welke laptop je moet kiezen. Ben je bang dat je niet de juiste keuze maakt en dat je met de gebakken peren zit bij een foute keuze? Geen zorgen, wij zijn hier om je keuzestress te verlichten met wat aandachtspunten voor je volgende aankoop.

  1. Uit ervaring weten we dat elke opleiding tegenwoordig een criterialijst heeft voor de aanschaf van een laptop voor betreffende studie. Vraag deze, indien je deze nog niet bezit, op bij je onderwijsinstelling. Deze criteria heb je nodig om de juiste keuze te maken. Je dient op z’n minst te weten wat voor processor, hoeveel GB RAM en SSD je nodig hebt. En voor sommige studies is het tevens relevant om te weten wat voor videokaart en resolutie je nodig hebt.
  2. Ga na of je onderwijsinstelling voldoende stopcontacten heeft in klaslokalen. We zien het vaak gebeuren dat studenten een laptop hebben die niet de gehele dag op een accu kan meegaan (dit is afhankelijk van het model) en dat de klaslokalen weinig tot geen stopcontacten hebben, waardoor de student zijn laptop beperkt kan gebruiken. Dit is relevant om te weten voor je aanschafkeuze. Niet elke laptop kan namelijk op een volle accu een werkdag mee. Mocht je geen stopcontacten beschikbaar hebben in klaslokalen of het zijn er weinig, dan raden we je aan om een laptop te kiezen die bekend staat om een langdurige accuduur. Vraag dit op voor aankoop of zoek dit op via de fabrikant van de laptop.
  3. Werk je veel met USB poorten? Veel laptops komen tegenwoordig zonder of met enkel 1 USB poort. Ga dus goed na of je met veel USB poorten dient te werken tijdens je studie, zodat je de juiste laptop kan uitkiezen voor jezelf.
  4. Nu zijn we aangekomen in het gedeelte van extra persoonlijke wensen die je voor een laptop hebt. Hierbij moet je jezelf afvragen of je graag een touchscreen scherm wenst, welke kleur laptop je mooi vindt, hoe dun/dik en groot de laptop mag zijn en welk soort toetsenbord je fijn vindt typen.

Als je antwoord hebt op bovenstaande punten, dan heb je in de basis antwoord op de criteria die voldoen aan jouw volgende aankoop. Dit moet je dan weer vertalen door te vergelijken tussen modellen naar welke Refurbished laptop het beste bij jou past. Vind je dat toch lastig? Gebruik dan onze Laptop keuzegids hierboven, waarna je aan de hand van een aantal vragen 3 aanbevelingen krijgt te zien.

Top 7 Refurbished Laptops voor studenten

Dit is het gedeelte waar we allemaal smachtend op zaten te wachten. Met welke deals komt Gobytes dit jaar? We hebben een mooi assortiment aan Refurbished laptops voor jullie samen gesteld. Hierbij geven we een mix van aanbevelingen voor allerlei soorten studenten van gemiddeld werk tot wat zwaarder grafisch werk. Uiteraard is dit met zorg samengesteld, maar dien je altijd zelf je onderzoek uit te voeren naar welke laptop aan jouw wensen voldoet.

Model Voordelen Nadelen
Microsoft Surface Laptop 3 ·         Erg dun en compact model

·         Langdurige accu die tot een werkdag meegaat

·         Standaard ingebouwde touchscreen

·         In verschillende kleuren beschikbaar

·         Hoge resolutie scherm

·         Slechts 1 USB poort beschikbaar

·         Alcantra bekleding kan door de tijd geen verkleuren

·         Weinig mogelijkheden voor upgraden

Dell XPS 13 ·         Compact formaat

·         Goede accu die tot wel een werkdag meegaat

·         Stevige aluminium behuizing

·         Ligt in gewicht

·         Strak design

·         Slechts in 1 kleur beschikbaar

·         Geen usb poorten, alleen USB-c poorten beschikbaar

·         Camera bij sommige modellen aan de onderzijde van het scherm

 

HP Elitebook 840 G5/G6/G8 ·         14 inch midden formaat scherm

·         Voldoende USB poorten beschikbaar

·         HDMI aansluiting beschikbaar

·         Groot touchpad

·         Upgrade mogelijkheden met grotere SSD en RAM

 

·         Accuduur van gemiddeld 4 tot 5 uur

·         Wat dikker dan de Microsoft Surface en Dell XPS laptops

 

HP Zbook ·         Variatie van beschikbare groottes van 14 inch tot 17 inch. Meest gangbare modellen zijn 15 inch

·         Sterke accu die een werkdag mee kan

·         Hoge resoluties beschikbaar van full hd tot en met 4k

·         Met en zonder touchscreen beschikbaar

·         Sterke grafische kaarten vanaf 2GB tot en met 6GB versies

·         Geschikt voor grafisch vormgeven, autocad en flightsimulator

·         Comfortabele toetsenborden

 

·         Vaak dikker en zwaarder

·         Duurder in de aanschaf door hogere nieuwwaarde

 

Dell XPS 15 ·         Mooi 15 inch scherm

·         Compacter en lichter in gewicht dan de Zbook

·         Zowel in Full HD variant als 4K variant beschikbaar

·         Met touchscreen leverbaar

·         Grafische kaart van vaak 4GB

·         Geschikt voor grafische vormgeving

·         Goede accuduur van 6 tot 8 uur

·         Minder sterke videokaart dan de HP Zbooks

·         Aluminium behuizing krast sneller

 

Mircosoft Surface Book 2 ·         Een mooie combinatie tussen volwaardige laptop en tablet, doormiddel van verwijderbare tablet

·         Sterke accu die een werkdag meegaat, door de dubbele accu

·         Touchscreen standaard geïntegreerd

·         Erg handig bij presentaties

·         Erg handig voor tekenaars, in combinatie met de styluspen

·         Sterke scharnieren voor een convertable

·         Slechts in 1 kleur beschikbaar

·         Geen usb poorten op de tablet beschikbaar, alleen op het toetsenbord

 

Apple Macbook Pro 13 inch ·         Super mooi Apple design

·         Goede accuduur van een werkdag

·         Fijn toetsenbord en vaak in combinatie met een touchbar

·         Leverbar in spacegrey en zilver

·         Hoge resoluties beschikbaar

·         Leverbaar met een wat krachtigere videokaart

·         Compatibiliteit van Macos met school programma’s is niet altijd 100%

·         Macos is degelijk anders, dan Windows gebaseerde laptops

·         Geen upgrademogelijkheden

 

✔ Voor 16.00 uur op werkdagen besteld = morgen in huis*
✔ Standaard 1 jaar garantie
✔ Gratis verzending vanaf €300,-
✔ Top Kwaliteit Refurbished
✔ Configureer je laptop en PC naar wens
✔ Betaal in 3 keer zonder extra kosten met

* met uitzondering van upgrades die niet voorradig zijn. Dit kan tot max. 3 werkdagen duren.
 

Wat is Refurbished door Gobytes?