Dell Latitude E7450 — Review: Duurzaamheid op zijn best!

Dell Latitude E7450 — Review: Duurzaamheid op zijn best!

Dell Latitude E7450 — Beknopte review

De Dell Latitude E7450 laptop is een van de beste zakelijke laptops op de markt. Hij beschikt over een briljant HD-scherm, een robuuste bouw, een Core i7 processor van de vijfde generatie en een batterijduur van circa 8 uur. Echter, kan de audiokwaliteit van deze laptop niet door de meeste gebruikers worden gewaardeerd.

Bent u op zoek naar een draagbare zakelijke laptop die dagelijkse computertaken aankan? Zo ja, dan is deze Dell Latitude E7450-review speciaal voor u! Dus blijf doorlezen J

In dit overzicht worden de eigenschappen en de specificaties van laptop diepgaand behandeld Aan het eind van deze beoordeling heeft u alle informatie die u nodig hebt om te beslissen of de Dell Latitude E7450 een passende keuze voor u is!

 

Dell Latitude E7450 — Mijn eerste gedachten

De Dell Latitude E7450 heeft geen afneembaar scherm of een scharnier die  360 graden draait. Het is echter nog steeds een van de beste en betaalbare zakelijke laptops op de markt. Het is een eenvoudige en lichte 14 inch bedrijfslaptop die voor individuen is ontworpen die ermee aan het werk moeten.

Dell Latitude E7450 – Ontwerp, afmetingen en gewichtscontrole

De Dell Latitude E7450 is een laptop die voor het werk gerelateerde werkzaamheden is bedoeld en heeft een eenvoudig zwart-op-zwart uiterlijk, dat niet de aandacht op zichzelf vestigt. De laptop heeft echter een glanzend koolstofvezel deksel en een aluminium koolstoflegeringsrand die het een luxe uitstraling en gevoel geeft – eigenschappen die niet noodzakelijk samenhangen met werk of zakelijke laptops. Bovendien maken de gebogen randen van de E7450 de laptop aantrekkelijker dan zijn voornaamste rivaal, de Lenovo ThinkPad T450.

De Dell Latitude E4750 heeft niet alleen een prachtig uiterlijk, maar is ook duurzaam. De E7450 is MIL-SPEC-gecertificeerd, wat betekent dat de E7450 bestand is tegen natte, vuile, hoge trillingen, extreme hitte en koude omgevingen. Als u meer duurzaamheid wenst, kies dan voor de touchscreen variant. Het aanraakscherm is voorzien van een sterk Gorilla Glass dat niet kan krassen. Wanneer de laptop opgepakt wordt, kunt u zien hoe duurzaam deze is. Hij voelt heel solide aan. Dat is een enorme bonus voor reizigers die een laptop nodig hebben die op lange reizen vrijwel alles aankan.

De Dell Latitude E7450 is uitgerust met een 14-inch beeldscherm met een (HD) schermresolutie van 1.366 x 768 pixels of (FHD) een schermresolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Een touch-screen functionaliteit is ook beschikbaar maar optioneel, maar ik raad aan om het touchscreen scherm te negeren omdat het extra geld kost en gewicht bijkomt. Het full-HD 1920 x 1080 pixel scherm op de laptop is levendig en helder, maar het is een beetje saai. Dit is omdat het een steentextuur heeft, die minder helder is dan de glanzende scherm.

Met andere woorden, als u van plan bent om op de laptop veel gebruik te maken van spreadsheets en weinig films/series op gaat kijken, dan is een vertoningsafwerking een mooie toevoeging. De Dell Latitude E7450 heeft het juiste toetsenbord, wat misschien wel het meest cruciale element is op een zakelijke laptop. De individuele knoppen zijn gelijk uit elkaar geplaatst en verstrekken goed terugkoppelen zonder kleverig te zijn. Bovendien beschikken ze ook over een redelijke afstand tussen elkaar van 1,5 millimeter, wat aanzienlijk dieper is dan een gewone dunne laptop. Diepere toetsen zorgen voor een comfortabelere desktopervaring, wat een goede zaak is. Hoe uitstekend het toetsenbord van de Latitude E7450 ook is, het toetsenbord van Lenovo T450 is beter. De knoppen zijn veel dieper, met 1,9 millimeter aan sleutelslag, en zijn comfortabeler in gebruik. Bovendien zijn ze ook meer gecontourd dan de vierkante toetsen van Dell, waardoor ze gemakkelijker op de tast kunnen navigeren. Tot slot bevat de Lenovo T450-toetsenbord volledige pijltoetsen die eenvoudiger te drukken zijn dan de verkleinde knoppen van de Latitude E7450.

 

Tijdens gebruik heb ik geen problemen ervaren met het touchpad van de Dell Latitude E7450. De cursorbesturing van het aanraakvlak is efficiënt en responsief. Het aanraakvlak ondersteunt ook bewegingen zoals scrollen met twee vingers.

Veel gebruikers geven de voorkeur aan de speciale knoppen van de E7450 onder het aanraakvlak boven het aanraakvlak dat door de ThinkPad T450 kan worden geklikt. Speciale knoppen daarentegen nemen ruimte in beslag die gebruikt kon worden voor een groter touchpad. Een trackpoint, die nauwkeuriger is dan een touchpad, is tegenwoordig een leuke functie in een zakelijke laptop. De trackpoint op de Latitude E7450 van Dell zit vast tussen de G-, H- en B-toetsen en functioneert goed. Boven het touchpad  bevinden zich drie speciale knoppen voor de trackpoint waarmee u eenvoudig naar links, rechts en in het midden kunt klikken. De aanwijsstokknoppen, zoals de knoppen op het touchpad, hebben een heerlijk zacht gevoel en maken geen overmatig hard klikgeluid wanneer u erop drukt. De Latitude E7450 is uitgerust met een redelijk aantal poorten, maar de meeste bevinden zich meestal achter de laptop. Hierdoor zijn ze minder toegankelijk dan de poorten op laptops zoals de T450, die aan de zijkanten zitten. Aan de linkerkant van de laptop zit gewoon een SD-kaartlezer. Aan de rechterkant van de laptop bevinden zich een hoofdtelefoonaansluiting en een USB 3.0. Er zijn nog twee USB 3.0-poorten aan de achterzijde, evenals een Ethernet-poort, HDMI en DisplayPort en uiteraard een oplaadpoort.

De Dell Latitude E7450 is ook uitgerust met een HD-webcam die net boven het beeldscherm is gemonteerd. Hoewel de beelden van deze webcam wazig zijn, is het nog steeds geschikt voor videogesprekken. De Latitude E7450 is uitgerust met stereoluidsprekers die zich onderaan de laptop bevinden. De luidsprekers zorgen voor voldoende geluid, maar soms enige vervorming. De Dell Latitude E7450 wordt, net als elke andere uitstekende zakelijke laptops, geleverd met een aantal handige beveiligingsfuncties. Met de Dell-software voor gegevensbescherming kunt u bijvoorbeeld veilige coderingsregels voor uw systeem maken en kunt u op bedrijfsniveau audits uitvoeren en rapporten opstellen.

De E7450 kan ook worden aangeschaft met een vingerafdrukscanner, die uw laptop veilig houdt in geval van fraude, beschadiging of diefstal. De E7450 is qua gewicht en afmeting 337 x 231,5 x 18,8 mm groot en weegt circa 1,5 kg. Bovendien weegt de Dell Latitude E7450 met een touchscreen nog meer a 1,7 kg. Ter vergelijking: de Lenovo ThinkPad T450 weegt minder dan de Latitude E7450 met touchscreen. Zonder touchscreen is de Latitude E7450 echter lichter dan de Lenovo ThinkPad T450. De Lenovo ThinkPad T450 weegt 1,5 kg en heeft een afmeting van 330,2 x 226,06 x 21 mm.

Tot slot heeft de Latitude E7450 een robuuste bouwkwaliteit en is deze eenvoudig te hanteren dankzij zijn draagbare afmetingen. Ondanks het feit dat de ThinkPad T450 beter is dan de laptop, denk ik dat het een negen verdient in deze ontwerpbeoordeling.

Dell Latitude E7450-geheugen (RAM) — prestatiebeoordeling

De Dell Latitude E7450-laptop wordt geleverd met twee 1.600 MHz DDR3 L SDRAM-sleuven. Elke sleuf kan maximaal 8 GB verwerken. Dell staat bekend om zijn upgrademogelijkheden. Als u meer geheugen vereist plaats dan eenvoudig een andere 8 GB RAM in de tweede sleuf, die totale RAM op 16 GB brengt. De laptop is echt goed in multitasking. Waardoor diverse toepassingen gelanceerd kunnen worde en tussen hen genavigeerd kan worden zonder enige vertraging op te merken.

Het geheugen kwam goed uit een Geekbench 3 benchmarktest. Volgens de test scoorde de laptop 5326 punten. Ter vergelijking: de Dell Latitude E7450 werd overtroffen door de Lenovo ThinkPad T450. De ThinkPad T450 scoorde 5993 punten op de benchmarktest.

Hoewel de Latitude E7450 beter presteerde dan zijn concurrent, denk ik dat hij een acht verdient voor zijn uitstekende multitaskingprestaties.

Dell Latitude E7450-opslagoptie en prestatiebeoordeling

Laten we de opslagopties voor de Dell Latitude E7450-laptop bespreken. De laptop beschikt over een SSD-opslagoptie met een maximale capaciteit van 1000 GB. Bovendien heeft de laptop ook een SD-kaartlezer voor extra opslag. De laptop die ik heb beoordeeld, is geleverd met een 250 GB Solid State-harde schijf (SSD). Voor de meeste mensen zou een 250 GB SSD voldoende moeten zijn daarnaast zijn SSD’s zijn ook sneller en duurzamer dan HDD’s. Met deze SSD-opslag kunt u veel foto’s, muziek, video’s en games opslaan. Als u echter een grote hoeveelheid gegevens moet opslaan, kunt u een SD-geheugenkaart toevoegen om uw opslag uit te breiden. Om de overdrachtsnelheid van de SSD op de Dell Latitude E7450-laptop te bepalen, heb ik een bestandsoverdrachtstest uitgevoerd. Bij de overdrachtstest kopieerde de laptop 4,97 GB aan gemengde mediabestanden in 39 seconden voor een overdrachtssnelheid van 130,5 MBps. Jammer genoeg, kon dit overdrachttarief de overdrachttarief van ThinkPad T450 van 149.7 MBps verslaan niet. De overdrachtssnelheid van de Dell Latitude E7450 was duidelijk hoger dan het categoriegemiddelde van 104 Mbps.

Tot slot beoordeel ik de Dell Latitude E7450 met genoegen op acht van de tien in deze opslagherziening.

Prestatiebeoordeling van de Dell Latitude E7450 grafische kaart

De Dell Latitude E7450 biedt meerdere grafische kaartopties. U kunt kiezen uit een laptop met een geïntegreerde Intel HD Graphics 5500 of NVIDIA GeForce 840M Graphics.

De Intel HD Graphics 5500 heeft een basis GPU frequentie van 300 MHz en een maximum GPU frequentie van 950 MHz. Anderzijds heeft de NVIDIA GeForce 840M Graphics een basisGPU-frequentie van 1029 MHz en een maximale GPU-frequentie van 1124 MHz. Helaas heeft de Intel HD Graphics 5500 geen toegewezen VRAM, waardoor het systeemgeheugen met de processor moet worden gedeeld. Aan de andere kant is de NVIDIA GeForce 840M Graphics voorzien van een 2 GB DDR3 toegewezen VRAM – waardoor het een betere GPU is voor games en grafisch intensieve toepassingen.

Zelfs zonder een speciale VRAM, is de grafische kaart geschikt voor wat lichte gaming. Om de prestaties van de grafische kaart te bepalen, heb ik een 3DMark Fire Strike grafische benchmarktest uitgevoerd. In de test scoorde de Intel HD Graphics 5500 van de Latitude E7450 599 punten. Helaas was deze score niet genoeg om de score van de Thinkpad T450 met 738 punten te overtreffen. Tijdens het spelen van World of Warcraft, kon de laptop 26 fps bereiken op een resolutie van 1.920 x 1.080 en automatische instellingen.

Ter vergelijking: de Latitude E7450 werd wederom overtroffen door de Thinkpad T450. Tijdens het spelen van World of Warcraft bereikte de Thinkpad T450 een beeldsnelheid van 33 fps op een schermresolutie van 1.920 x 1.080.

Daarom wordt ten zeerste aangeraden om voor de NVIDIA GeForce 840M grafische kaart te kiezen als u een gamer bent of grafisch intensieve toepassingen gebruikt. Dit is omdat het specifieke VRAM kenmerkt en het ook een betere kloksnelheid heeft. Tot slot beoordeel ik de Latitude E7450 als zeven in deze grafische recensie. Deze rating is gebaseerd op de Intel HD Graphics 5500 prestaties.

Dell Latitude E7450 — Evaluatie van batterijgebruiksduur en prestaties

Net als de grafische kaart biedt de Dell Latitude E7450 meerdere batterijopties. U kunt de E7450 aanschaffen met een 3-cel, 40 W/h of 4-cel, 54 W/h lithium-polymeerbatterij. De batterij die bij de Latitude E7450 werd geleverd die ik heb beoordeeld, was een Lithium-polymeerbatterij met 4 cellen en 54 Wh

Om de bewering over de Dell Latitude E7450-batterij te verifiëren, is er een batterijtest uitgevoerd. De batterijtest omvat het onophoudelijk surfen van Internet gebruikend een verbinding van WIFI en plaatsend de helderheid van laptop op gemiddeld. Bij de batterijtest had de Latitude E7450 4-cel lithium-polymeerbatterij een indrukwekkende gebruiksduur van 8 uur en 36 minuten.

In vergelijking daarmee presteerde de Dell Latitude E7450 beter dan de Lenovo ThinkPad T450. Tijdens dezelfde batterijtest had de ThinkPad T450 een gebruiksduur van 7 uur en 31 minuten.Kortom, de Dell Latitude E7450 heeft een indrukwekkende batterijduur voor een laptop met deze draagbare laptop. Daarom beoordeel ik in deze beoordeling van de batterijprestaties de Latitude E7450 als een negen.

Dell Latitude E7450 — Beoordeling: samenvattend

De Dell Latitude E7450 is over het algemeen een goede zakelijke laptop. Het beschikt over een duurzaam design uit koolstofvezel/magnesiumlegering en de batterijduur van 8 uur is indrukwekkend voor een 14-inch laptop. Het comfortabele toetsenbord en redelijk heldere matte display zijn bijzonder aantrekkelijk. De luidsprekers en de geluidskwaliteit kunnen echter iets beter. Kortom, als u op zoek bent naar een zakelijke laptop of een draagbare laptop met uitstekende duurzaamheid, is de Dell Latitude E7450 de laptop voor u!

 

 

 

 

 

✔ Voor 16.00 uur op werkdagen besteld = morgen in huis*
✔ Standaard 1 jaar garantie
✔ Gratis verzending vanaf €300,-
✔ Top Kwaliteit Refurbished
✔ Configureer je laptop en PC naar wens
✔ Betaal in 3 keer zonder extra kosten met

* met uitzondering van upgrades die niet voorradig zijn. Dit kan tot max. 3 werkdagen duren.
 

Wat is Refurbished door Gobytes?