Wat is een Refurbished Laptop?

Als Refurbished laptop specialist krijgen wij met regelmaat de vraag wat is een Refurbished laptop? Vaak wordt de term Refurbished niet goed begrepen of in de war gebracht met een tweedehands laptop.  Het antwoord op deze vraag is dan ook niet heel simpel, want elke aanbieder heeft zijn/haar definitie voor de term Refurbished. Door het ontbreken van een branche specifieke keurmerk voor Refurbished laptops heeft elke aanbieder andere kwaliteitstandaarden. Wij kunnen dan ook niet voor de gehele Refurbished Branche spreken, maar zullen dit artikel toewijden aan onze definitie van Refurbished van Gobytes.

Wat is de kwaliteitstandaard voor Refurbished van Gobytes?

Al onze apparaten, dus ook onze Refurbished laptops worden onderworpen aan geautomatiseerde en handmatige controles. Dit wordt gedaan door onze eigen technische dienst en vooraf door onze leveranciers. Refurbished apparatuur wordt op meer dan 50 verschillende technische punten gecontroleerd, waaronder de werking van het toetsenbord, USB poorten, Camera, geluid en accu. Indien er een defect tijdens deze controles waargenomen wordt, dan wordt het apparaat eerst gerepareerd. Vervolgens worden de apparaten op conditie beoordeelt, middels ons 5 sterren systeem. Een laptop met hevige gebruikerssporen, zoals afgebroken stukken plastic, proberen we op te knappen of voor onderdelen te gebruiken voor andere Refurbished laptops. En laptops die wat hevige krassen hebben op de kappen proberen we zoveel mogelijk te wrappen om de gebruikerssporen weg te werken. Helaas is dit niet bij elk model mogelijk.

Nadat een laptop op technische werking en uiterlijke staat is gecontroleerd, worden ze voorzien van up to date besturingssysteem met drivers. Zo is de Refurbished laptop startklaar voor gebruik. Als jij de laptop ontvangt hoef je alleen nog je applicaties te installeren die je wilt gebruiken.

Wat is het verschil tussen tweedehands en Refurbished?

Dit is een vraag die we vaak voorbij horen komen en zien komen. Uiteraard is dit een terechte vraag, omdat elke Refurbished laptop ooit een tweedehands laptop is geweest. Het grootste verschil tussen een tweedehands apparaat en een Refurbished exemplaar is dat een tweedehands laptop niet professioneel is nagekeken en opgeknapt. Een tweedehandse laptop koop je vaak bij een particulier via een online advertentie op bijvoorbeeld een martkplaats. Dit is vaak een particulier die zijn eigen apparaat verkoopt die hij/zij heeft gebruikt. De tweedehandse laptop is niet nagekeken en eventuele defecten die zijn ontstaan tijdens gebruiksduur zijn ook niet gerepareerd. Je hebt dan ook geen garantie van de particulier op de werking van het tweedehands apparaat. De garantie is vaak tot aan de deur. Het risico op een miskoop is vele malen groter, dan bij een Refurbished laptop.

Waar komen de Refurbished Laptops van Gobytes vandaan?

Wij zien wel eens dat consumenten die vrijwel geen verstand hebben van ICT de refurbished laptops van Gobytes vergelijken met consumenten laptops die vrij verkrijgbaar zijn in winkels. Helaas is dit hetzelfde als appels met peren vergelijken! De Refurbished Laptops die Gobytes in haar assortiment aanbiedt zijn allen van de zakelijke lijn van de grote merken HP, Dell, Lenovo, Microsoft en Apple. Al deze apparaten zijn in eerder leven in gebruik geweest bij grote bedrijven over de gehele wereld. Waarbij ze vaak op kantoor worden gebruikt door de medewerkers voor 3 tot 4 jaar, waarna ze vervangen worden door andere modellen. De laptops worden tijdens de gebruiksduur ook grondig onderhouden door professionele ICT’ers. Daarnaast is bouwkwaliteit van zakelijke modellen vele malen beter. De behuizing van zakelijke laptops is vaak van aluminium en breekt niet snel af bij een val of stoot. Tevens zijn de specificaties van zakelijke laptops een stuk beter, met onder andere snellere SSD, processor en hogere resolutie scherm. Het is niet voor niets dat de fabrikanten op nieuwe zakelijke laptops 3 jaar garantie geven in plaats van 1 jaar op consumenten laptops. Dit geeft al aan dat de kwaliteitstandaard van zakelijk apparatuur vele malen hoger ligt. Op moment dat de apparatuur wordt vervangen en het wordt Refurbished door Gobytes, dan is het nog in goede technische staat om jaren mee te gaan. Dit komt door de sterke bouwkwaliteit van zakelijke modellen.

Bespaar tot 220kg Co2

Een hele belangrijke factor tot aankoop van Refurbished is het duurzame aspect. Je kan namelijk per Refurbished laptop die je koopt tot wel 220kg Co2 besparen. Elke laptop die opnieuw wordt ingezet als Refurbished is een laptop minder die nieuw geproduceerd hoeft te worden. Dus wil jij jouw steentje bijdragen, koop dan Refurbished. Wil jij als onderneming jouw duurzame doelen behalen en je bedrijf verduurzamen? Het hoeft niet moeilijk te zijn, door je werkplekken te verduurzamen met Refurbished apparatuur. Een besparing van 220kg Co2 is gelijk aan een vliegreis naar Rome!

Bespaar tot 70%

Wist je dat je tot 70% kan besparen op de nieuwprijs van een Refurbished apparaat? Dit kan oplopen tot duizenden Euro’s als je voor elke medewerker 70% bespaart. Je kan dit besteden aan leuke uitjes met het team of een buffer voor slechtere tijden. Daarnaast haal je meer uit je budget, door betere apparatuur aan te schaffen met betere specificaties.

Is een Refurbished laptop niet verouderd?

Vaak denkt men dat een Refurbished laptop dusdanig is verouderd dat je de huidige applicaties niet meer erop kan draaien. Echter is dit in de meeste gevallen niet waar. De meeste Refurbished laptops die we bij Gobytes aanbieden zijn 3 tot 5 jaar oud. De specificaties zijn in de meeste gevallen goed genoeg om alle standaard applicaties te gebruiken. Voornamelijk de applicaties die worden gebruikt bij kantoor werkzaamheden vereisen niet de nieuwste processor en RAM geheugen. Tevens zijn Refurbished laptops vaak voorzien van een snelle SSD en 8GB RAM geheugen wat de laptop snel genoeg maakt voor kantoor werkzaamheden. Zelfs bij Grafische werkzaamheden is een Refurbished laptop een goede keuze. De videokaarten worden vaak nog lang ondersteund door de software fabrikanten en men kan goed uit de voeten met een 2 generaties oudere videokaarten.

In enkele gevallen waarbij men zware werkzaamheden uitvoert is het een vereiste dat de nieuwste hardware wordt gebruikt. Dit kan je vaak terug vinden in de minimum specificaties van de software leverancier. Wij raden je ook ten alle tijden aan om de specificaties van de software leverancier na te gaan.

Waarom zou ik een Refurbished laptop kopen?

Tot slot om het allemaal op te sommen geven we hieronder puntgewijs weer, waarom het verstandig is om een Refurbished laptop te kopen:

  1. Bespaar tot 70%
  2. Draag je steentje bij en bespaar tot 220kg Co2 uitstoot
  3. Geniet van garantie op je aankoop
  4. Wees verzekerd van een technisch goed werkend apparaat
  5. Koop een kwalitatief zakelijk model met startprijzen vanaf €1500,-

✔ Voor 16.00 uur op werkdagen besteld = morgen in huis*
✔ Standaard 1 jaar garantie
✔ Gratis verzending vanaf €300,-
✔ Top Kwaliteit Refurbished
✔ Configureer je laptop en PC naar wens
✔ Betaal in 3 keer zonder extra kosten met

* met uitzondering van upgrades die niet voorradig zijn. Dit kan tot max. 3 werkdagen duren.
 

Wat is Refurbished door Gobytes?