Wat zijn de voordelen van Refurbished ten opzichte van Nieuw?

Wat zijn de voordelen van Refurbished ten opzichte van Nieuw?

De duurzame gekkies en de hardcore IT’ers kennen de voordelen van Refurbished ICT apparatuur inmiddels wel. We merken echter dat de doorsnee man/vrouw nog niet zo goed bekend is met het concept van Refurbished en wat de voordelen ervan zijn ten opzichte van nieuwe ICT apparatuur. De missie van Gobytes is om zoveel mensen in voornamelijk de Benelux aan de Refurbished apparatuur te krijgen. En daar hoort een stukje voorlichting bij! In dit artikel streven we ernaar om je inzicht te geven in de vele voordelen van refurbished apparatuur.

Bespaar bij elke aankoop tot honderden KG Co2 uitstoot

Wist je dat je met de aankoop van een Refurbished laptop al 220 kg Co2 uitstoot bespaart. Dit komt overeen met een enkele reis naar Rome met de vliegtuig! De besparing van de Co2 uitstoot bestaat voornamelijk uit de besparing van laptops die niet geproduceerd hoeven te worden in vervuilende, voornamelijk Aziatische, fabrieken. Bedenk hierbij ook nog eens dat naar mate er minder nieuwe laptops geproduceerd worden jij meestrijd tegen kinderarbeid in diezelfde fabrieken. Want elke Refurbished laptop die je koopt bij Gobytes is opgeknapt in Nederland, door gekwalificeerde technici. We kunnen dan ook wel zeggen dat elke Refurbished apparaat die jij koopt een steentje bijdraagt aan het duurzamer maken van onze wereld. Wie wil niet dat de volgende generatie nog kan genieten van de mooie natuurgebieden en kunnen leven in een leefbaar klimaat. Want de volgende generatie verdient het en we zijn gezamenlijk verantwoordelijk hiervoor!

Om deze reden strijden wij voor een duurzamere oplossing en om zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Help ons in onze missie en koop een Refurbished laptop, draag jouw steentje bij!

Bespaar tot wel 70% op de nieuwprijs

Refurbished IT apparatuur is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. Als echte Nederlanders houden wij ook van een koopje. En wat is een betere deal dan een Refurbished laptop, monitor, docking station of smartphone waar je tot 70% minder voor betaald? Ja het apparaat is al eens eerder gebruikt, maar werkt zo goed als nieuw. Dat is onze belofte. De apparaten worden meerdere malen op technische werking gecheckt en waar nodig gerepareerd om correct te werken. Wat betreft de uiterlijke staat, daar kan je zelf voor kiezen of je een apparaat wenst in zo goed als nieuwe staat of dat je wat gebruikerssporen niet storend vindt. Dit zie je ook middels het aantal sterren dat een Refurbished apparaat heeft.

We geven je hier ook graag een voorbeeld van de 70% besparing die je kan behalen, middels onderstaand voorbeeld:

Model Nieuwprijs Refurbished prijs
Microsoft Surface Book I7 € 2199 € 830
Samsung Galaxy A8 2018 € 271 € 135

 

Strijd tegen tekorten aan chips

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn er wereldwijd tekorten aan computer chips ontstaan. Waardoor er een schaarste aan computers, laptops, tablets e zelfs auto’s is ontstaan. Wereldwijd zijn fabrieken op volle toeren bezig om op volle capaciteit te draaien en nieuwe fabrieken op te zetten om de tekorten op te vangen. Echter duurt dit nog jaren, voordat de productiecapaciteit van de fabrieken op het niveau zijn van de huidige vraag. En de vraag die dan op komt is of de capaciteit dan wel voldoende is voor de vraag naar chips in de toekomst. Hierdoor zijn er lange wachttijden ontstaan bij leveranciers van computers en gerelateerde apparatuur. In tegenstelling tot nieuwe computers en laptops, hoeven gebruikte computers en gebruikte laptops niet meer geproduceerd te worden. Ze zijn al in gebruik en hoeven slechts nog nagekeken te worden en klaar gemaakt te worden voor de nieuwe gebruiker. Daarom hebben miljoenen mensen gedurende de thuiswerk pandemie zich gestort op de Refurbished alternatief. Gebruikte laptops en computers zijn de oplossing op de korte en lange termijn voor het wereldwijde probleem aan chip tekort. De gebruikte apparatuur zijn uit voorraad leverbaar, waardoor er geen nieuwe chips geproduceerd hoeven te worden. Hierdoor kan de productiecapaciteit ingezet worden voor bijvoorbeeld de productie van apparatuur voor de gezondheidszorg of automotive. Want we willen natuurlijk allemaal dat we ons ziekenhuis de nieuwste MRI scanner in gebruik kan nemen of dat we die nieuwe Tesla op korte termijn geleverd krijgen.

Wil jij bijdragen aan het terugdringen van de tekorten in de chip industrie? Zodat we met z’n allen schonere en milieuvriendelijke elektrische auto’s kunnen rijden? Koop dan een gebruikte laptop bij Gobytes!

Wie bewust koopt, koopt Refurbished. Gobytes.nl

✔ Voor 16.00 uur op werkdagen besteld = morgen in huis*
✔ Standaard 1 jaar garantie
✔ Gratis verzending vanaf €300,-
✔ Top Kwaliteit Refurbished
✔ Configureer je laptop en PC naar wens
✔ Betaal in 3 keer zonder extra kosten met

* met uitzondering van upgrades die niet voorradig zijn. Dit kan tot max. 3 werkdagen duren.
 

Wat is Refurbished door Gobytes?