Gaat je laptop ineens niet meer aan? Geen stress, stappenplan om je laptop weer aan te krijgen!

Gaat je laptop opeens niet meer aan en zit je met je handen in je haren wat je nu moet doen? Maak je maar geen zorgen wij proberen je middels deze blogbericht een overzicht te geven van de stappen die je kan doorlopen om je laptop weer aan de praat te krijgen.


“Lukt het je ondanks onze tips hieronder niet om je laptop te redden, neem dan eens een kijkje tussen onze betaalbare en kwalitatieve Refurbished Laptops met 1 jaar garantie”


Meest voorkomende probleem die wij in de praktijk zien, wanneer een laptop zonder reden opeens niet meer aan wilt gaan bespreken we puntsgewijs hieronder.

  1. Het ram geheugen van de laptop zit los door een stoot die de laptop heeft gehad. Dit kan zijn dat je de laptop iets te hard op tafel hebt gelegd of dat het een stoot heeft gehad tijdens transport (pakketje). Vaak is dit simpel op te lossen door het RAM geheugen van je laptop te verwijderen en vervolgens terug te klikken. In de Video hieronder leggen we ook uit hoe je het RAM geheugen kan vinden bij verschillende type laptops.
  2. De SSD/Harddisk van de laptop is los geraakt, waardoor de laptop een foutmelding “Boot device” not found aangeeft. Indien dit het geval is dan is het vaak dat de SSD/Harddisk los is geraakt van zijn aansluiting en het terug aansluiten van de SSD/Harddisk is dan een simpele oplossing. Zet de SSD vervolgens goed vast met de bracket of wat stevige tape. Meer hierover vind je ook in onze video hieronder.
    Mocht de SSD/Harddisk onverhoopt niet los zitten en krijg je alsnog de melding “boot device not found” dan is het hoogstwaarschijnlijk dat Windows 10 om een bepaalde reden is gecrasht of dat de SSD/HDD stuk is. Dit kan komen door ouderdom, een val of malware/virus. In dit geval raden wij aan om Windows 10 opnieuw te installeren. Mocht dit niet mogelijk zijn, omdat je tijdens de installatie geen Harddisk/SSD ziet, dan is de Harddisk/SSD defect en dient deze vervangen te worden
  3. Accu veroorzaakt interne stroomstoring. Dit zien we vaak bij laptops met een interne accu, dat de laptop opeens niet aangaat door een interne stroomstoring vanuit de accu. Dit kan verschillende oorzaken hebben, echter is de oplossing vaak simpel. Hiervoor dien je de laptop accu los te maken via de aansluiting op het moederbord en een minuutje te wachten. Na de wachttijd kan je de accu weer aansluiten en proberen op te starten. Weet je niet hoe je bij je accu komt? Bekijk dan onze video hieronder waarin we de verschillende laptop kleppen laten zien en hoe je bij het moederbord komt.
  4.  Mochten bovenstaande stappen geen baat hebben, dan kan je een laatste optie proberen om de laptop te resetten. Dit doe je door de accu en lader te verwijderen en vervolgens de CMOS van de laptop te lokaliseren. Dit is een kleine batterij die te vinden is op het moederbord van de laptop. Ontkoppel de CMOS en houdt de aan- uitknop minimaal 30 tot 60 seconden vast. Dit zorgt ervoor dat alle stroom van de laptop ontladen wordt en het moederbord wordt gereset. Sluit vervolgens de CMOS weer aan, vervolgens de accu en lader.

 

Wij hopen dat dit artikel je helpt om je laptop z.s.m. weer aan de slag te krijgen. Mocht het toch geen baat hebben, dan is het verstandig om je laptop te laten nakijken door een technische dienst. Indien je tot de conclusie komt dat reparatie niet waard is of dat je snel een vervangende laptop nodig hebt, bekijk dan ons scherp geprijsd aanbod aan Refurbished Laptops.

 

✔ Voor 16.00 uur op werkdagen besteld = morgen in huis*
✔ Standaard 1 jaar garantie
✔ Gratis verzending vanaf €300,-
✔ Top Kwaliteit Refurbished
✔ Configureer je laptop en PC naar wens
✔ Betaal in 3 keer zonder extra kosten met

* met uitzondering van upgrades die niet voorradig zijn. Dit kan tot max. 3 werkdagen duren.
 

Wat is Refurbished door Gobytes?