Zo controleer je de batterijduur van je gebruikte laptop

Heb je een laptop of sta je op de punt om een gebruikte laptop aan te schaffen en wil je weten wat de huidige batterijduur is op een volle lading? Lees dan onderstaande stappenplan hoe je in Windows 10 een rapport kan uitdraaien van de historische batterijduur. Let op dat dit alleen mogelijk is bij een laptop waarbij Windows 10 al een tijdje is geïnstalleerd. Een laptop met een nieuwe schone installatie van Windows 10 heeft namelijk niet de historie van de batterijduur voor de rapportage. De historie van de batterij wordt namelijk in Windows 10 opgeslagen en op moment dat het besturingssysteem, wordt geformatteerd en opnieuw geïnstalleerd wordt de historie gewist.

 

Dit betekent dan ook dat als je een gebruikte laptop wilt kopen van een particulier of een bedrijf en ze hebben (zoals het hoort) het besturingssysteem geformateerd en opnieuw geïnstalleerd, dat er weinig tot geen output zal zijn voor onderstaand rapport. Dit maakt het rapport dus niet bruikbaar in zulke situaties.

 

Hieronder beschrijven we stap voor stap met afbeeldingen hoe je het rapport uit Windows 10 kan genereren.

 

  1. Klik met je rechtermuisknop op de windows button links onderin het scherm en selecteer de optie Windows Powershell (Admin)
    Powershell Windows 10
  2. Vervolgens krijg je een popup schermpje met de vraag of je programma wilt toestaan, klik Ja
  3. Vervolgens krijg je een blauw popup schermpje te zien met wat tekst kopieer en plak vervolgens dit achter de regel PS C:\WINDOWS\system32> en klik op Enter: powercfg /batteryreport

  4. Batterij rapport is vervolgens aangemaakt en opgeslagen onder het pad C:\WINDOWS\system32\battery-report.html. .Navigeer naar het pad dat is aangegeven via de powershell. Er zal een browser geopend worden met de batterij rapportage getoond.

 

Powershell Windows 10_command_6

Batterij rapportage

 

Scroll naar de sectie genaamd Battery life time estimates, waar je een overzicht per datum te zien krijgt van de batterijduur, die gebaseerd is op de gemeten ontlading van je accu. Zo kan je een goed beeld krijgen van de duur van je huidige accu in je gebruikte laptop. Op basis van deze informatie kan je bepalen of de accu toe is aan vervanging of dat je het nog even kan uitstellen.

Batterij rapportage life estimate

Wanneer een accu toe is aan vervanging is geheel afhankelijk van jouw wensen en eisen. Als je vaak op plekken werkt met weinig stroom, dan zal je waarschijnlijk een accuduur van 5 uur of meer wensen. Echter als je één werkplek hebt, dan is de noodzaak voor een lange accuduur niet aanwezig en kan je met 2 uur uit de voeten.

 

Is je accu toe aan vervanging en ben je op zoek naar een betaalbare replacement accu, bekijk dan ook ons aanbod van laptop batterijen.

 
✔ Voor 16.00 uur op werkdagen besteld = morgen in huis*
✔ Standaard 1 jaar garantie
✔ Gratis verzending vanaf €300,-
✔ Top Kwaliteit Refurbished
✔ Configureer je laptop en PC naar wens
✔ Betaal in 3 keer zonder extra kosten met

* met uitzondering van upgrades die niet voorradig zijn. Dit kan tot max. 3 werkdagen duren.
 

Wat is Refurbished door Gobytes?