Hoe kies ik het juiste formaat voor mijn Refurbished Laptop?

Hoe kies ik het juiste formaat voor mijn Refurbished Laptop?

Als je een doorgewinterde online koper bent ben je wellicht bekend met de beeldscherm formaten van laptops. Echter is het voor de reguliere consument erg lastig in te schatten welk formaat het beste bij hen past. Het kan daarom nog wel eens voorkomen dat men een passende Refurbished laptop online heeft gevonden, maar bij aankomst blijkt het scherm toch te klein of te groot te zijn voor de wensen van de gebruiker. In een showroom of winkel kan je de laptop in het echt zien en ook een indruk en feeling krijgen bij het gebruik ervan. Dit is online lastig te realiseren, doordat je de grootte van een scherm niet goed kan zien op plaatjes. Gobytes streeft er uiteraard naar om dit zo goed mogelijk in de afbeeldingen weer te geven, door afbeeldingen van verschillende hoeken en dergelijke. Echter is de leidraad het aantal inch dat in de specificaties staat vermeld. Veel mensen zijn niet bekend met de inch formaat en kunnen zich niet goed voorstellen wat de daadwerkelijke grootte is. Om deze reden hebben we deze blog geschreven, zodat jij een beter beeld krijgt van wat de meest voorkomende formaten zijn bij Refurbished Laptops.

 

Refurbished Laptop Formaten

Wat zijn de meest voorkomende formaten van Refurbished Laptops?

Het is belangrijk om eerst een duidelijk overzicht te krijgen van de meest voorkomende formaten bij de Refurbished Laptops van Gobytes. Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende beeldscherm formaten, van groot naar klein. Let op dit is geen complete lijst, er zijn andere formaten in de omloop:

Inch Diagonale afmeting Hoe vaak komt dit voor?
17,3 Inch 43,9 cm dit is grootste en een zeldzame formaat voor zakelijke laptops
15,6 Inch 39,6 cm dit is een midden groot formaat wat vaak voorkomt bij workstations
14 Inch 35,6 cm dit is de midden formaat die het meest voorkomt bij zakelijke laptops
13,3 Inch 33,8 cm dit is een midden compact formaat wat veel voorkomt bij de Dell XPS
12,5 Inch 31,75 cm dit is een klein formaat welke veel voorkomt bij zakelijke laptops
11,6 Inch 29,5 cm dit is het kleinste formaat die zelden voorkomt bij zakelijke laptops

 

Hoe kies ik het juiste formaat voor mijn situatie?

Je denkt waarschijnlijk, die formaten zijn allemaal leuk en aardig, maar hoe kies ik de juiste formaat voor mijn Refurbished laptop voor mijn situatie? Dat is een goede vraag, die erg afhankelijk is van je wensen en waarvoor je de laptop wilt gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt.

  1. Vind ik een groot scherm fijn of geef ik meer prioriteit aan een lichte compacte laptop met klein scherm?
  2. Werk ik veel op een vaste werkplek of moet ik juist veel reizen met de refurbished laptop? Bij een vaste werkplek maakt de grootte van de laptop niets uit, omdat er weinig mee wordt gereisd.
  3. Werk ik graag met een numeriek toetsenbord? Zo ja dan dien je een laptop vanaf 15,6 inch te overwegen

Ik reis veel met mijn Refurbished Laptop

Als je veel reist en onderweg bijvoorbeeld in de trein aan het werk bent is een compact en kleine laptop vaak handig. Deze zijn vaak niet te zwaar en gemakkelijk in een rugtas of handtas op te bergen. Zo hoef je jezelf niet rot te tillen elke keer als je onderweg bent. Wij adviseren daarom personen die veel reizen om een refurbished laptop te kopen van 11,6 tot max 13,3 inch. Dit zijn formaten die licht in gewicht zijn en compact.  Voorbeelden van laptops met dergelijke formaten zijn:

Ik werk veel vanaf een vaste werkplek (thuis of op kantoor)

Wanneer je veel werkt vanaf een vaste werkplek, dan is de zwaarte en compactheid van een laptop vaak niet relevant. Je reist niet of vrijwel niet met je Refurbished Laptop en geeft wellicht meer waarde aan een groot scherm. Of een groot scherm nodig is, dat is uiteraard afhankelijk van hoe jij jouw werkplek hebt ingericht. Als je werkplek vrij simpel is ingericht en je voornamelijk op de laptop werkt, zonder externe monitor, dan is een groot scherm van 15,6 of 17,3 inch wel fijn. Daarnaast een 15,6 en 17,3 inch scherm ook fijn voor het bekijken van films en spelen van je lievelingsspellen (let op niet alle 15 en 17 inch schermen zijn geschikt voor zware gaming). Voorbeelden van laptops met dergelijke formaten zijn:

Indien je werkplek is ingericht met een docking station en 1 of meerdere externe schermen, dan is het vaak niet nodig om een groot scherm voor je Refurbished Laptop te hebben. Je werkt wellicht niet of nauwelijks op het scherm van de laptop zelf, maar voornamelijk op de externe monitoren. In dat geval kan je ook zeker een kleiner scherm 11,6 inch tot 14 inch overwegen.

Ik werk zowel op kantoor als onderweg

Voornamelijk sinds de uitbraak van COVID-19 zijn steeds meer mensen meer hybride gaan werken. Een aantal dagen thuis en een aantal dagen vanuit kantoor op een vaste werkplek. Veel werkenden en studerenden werken afwisselend op een vaste werkplek en onderweg op reis. Denk aan personen die in de sales werken en aan studenten. Je wilt natuurlijk niet dat je reistijd verspilde tijd is, dus ook onderweg wil je wat werk gedaan krijgen. Maar als je op kantoor bent, wil je ook een volwaardige refurbished laptop hebben om goed geconcentreerd op te werken. Bij zulke mensen adviseren wij een refurbished laptop van 14 inch. Dit formaat is groot genoeg om goed op te werken en meerdere tabbladen naast elkaar open te houden. Daarnaast is dit formaat klein genoeg om in een normale (eastpack) rugtas mee te nemen. Bij een groter formaat bijvoorbeeld 15,6 inch past het al niet meer, zeker in combinatie met andere spullen zoals boeken. Een bijkomend voordeel is dat een 14 inch laptop vaak ook een grotere capaciteit accu heeft en dat is natuurlijk super fijn voor onderweg. Voorbeelden van laptops met dergelijke formaten zijn:

Ik werk graag met een numeriek toetsenbord

Als je vaak met een numeriek toetsenbord werkt, dan is het verstandig om alleen te kijken naar refurbished laptops vanaf 15,6 inch en groter. Laptops met een kleiner formaat scherm hebben geen numeriek toetsenbord ingebouwd, door de beperkte ruimte. Een numeriek toetsenbord is erg handig voor mensen die een beroep beoefenen waarbij veel cijfers gebruikt worden, zoals een accountant, boekhouder of verzekeringsagent. (Let op dat niet alle 15 inch laptops een numeriek toetsenbord hebben, vraag dit altijd voor de zekerheid na!). Voorbeelden van laptops met een numeriek toetsenbord zijn:

Hulp nodig bij het kiezen van jouw Refurbished Laptop?

Heb je advies nodig bij het kiezen? Neem dan contact op met ons team via de chat, telefoon 085-1300652 of via Whatsapp! We helpen je graag je volgende Refurbished laptop uitkiezen!

 

 

 

 

✔ Voor 16.00 uur op werkdagen besteld = morgen in huis*
✔ Standaard 1 jaar garantie
✔ Gratis verzending vanaf €300,-
✔ Top Kwaliteit Refurbished
✔ Configureer je laptop en PC naar wens
✔ Betaal in 3 keer zonder extra kosten met

* met uitzondering van upgrades die niet voorradig zijn. Dit kan tot max. 3 werkdagen duren.
 

Wat is Refurbished door Gobytes?